Klangmassagen knyter an till urgamla österländska kunskaper om klangens läkande verkan och i Tibet har klangskålar i alla tider använts till såväl hushållsarbete som ritualer och mässor. Klangmassagen kan med sina vibrationer åstadkomma en djup avslappning som främjar kroppens och själens egen läkningsförmåga.

Den som ses som grundare till dagens klangmassage heter Peter Hess, född i Tyskland 1941. Hess anpassade de gamla kunskaperna till den västerländska kulturen och ett modernt tänkande och grundade så småningom ”Institut für Klangmassage Therapy” som i dag har över 3000 klangmassörer och terapeuter – de flesta verksamma i Tyskland, Österrike, Schweiz, Polen och Ungern. Sedan 2004 har klangmassage även utövats i Skandinavien och i Sverige har vi idag en utbildningsansvarig vid namn Ina Kornfeldt (länk till www.klangmassage.se).

Skålarna som används under behandlingen är handgjorda i Nepal och består av 7-12 olika metaller såsom guld, Silver, Zink, Järn. De Klangspektra som används består av flera olika övertoner, vilka har en avslappnande effekt motsvarande ljudet av en bäck som porlar eller löv som brusar.

Klangmassagens utförande
Behandlingen utförs när klienten ligger fullt påklädd på en brits/bänk och börjar med att terapeuten ”klangar in” rummet. Skålar placeras sedan på kroppen: fotsulor – rygg – framsida. Efter avslutad behandling vilar klienten en stund.

Behandlingen inkluderar samtal före och efter.

Behandlingen tar ca 60min

När passar Klangmassage?

Stress
Spänningar – kropp & själ
Bihåleproblem
Dålig cirkulation
Vid längtan efter allmänt ökat välbefinnande
Utbrändhet m.m.